tisdag 22 februari 2011

Fittja Gård anordnade seminarium om ensamkommande barn!

Förra veckan besökte vi Mångkulturellt Centrum ute i Fittja,  http://mkc.botkyrka.se/ där hade de anordnat ett seminarium om ensamkommande flyktingbarn. Det var en bra och givande dag, det som gjorde seminariumet så bra var att de hade bjudit in föreläsare som själva hade kommit ensamma som barn för att söka asyl & även en ung mamma som kommit ensam med sitt lilla barn. Det var inte bara ännu ett seminarium där "Vi pratade om dem" eller där "De pratade om Oss", utan vi var alla delaktiga!

Besök gärna deras hemsida, de anordnar mycket intressanta utbildningar, föreläsningar, workshops, utställningar, de har även ett bibliotek med specialinriktning på migration, etnicitet, integration, kulturmöten, främlingsfientlighet, rasism och kulturell mångfald med mera . Och de serverar även supergoda luncher & hembakade bakverk :)

När vi satte oss på tunnelbanan mot Fittja station var vi många medresenärer, men ju längre bort vi kom ifrån stadens vackra yta, desto färre människor blev vi och desto närmare kom vi en annan fasad, en annan yta.
En av föreläsarna var enhetschef på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Dalarna. Hon berättade att hon tyckte att det var viktigt att de unga hade levande, fräscha blommor i sina fönster. För har man det vackert omkring sig så blir man lugnare och gladare!


Detsamma borde gälla de ungas skolmiljö!?


1 kommentar:

  1. Ja det lilla man ser på bilden ovan, så ser det inte roligt ut!! /Johanna M

    SvaraRadera